Fújható üveggyapot szigetelés: Supafil Cavity & Loft

A hazai piacon is már elérhető a Knauf Insulation Kft.-től a  Supafil márkanévvel ellátott  fújható üveggyapot. Magyarországon a fújható szigetelésként eddig ismert cellulóz alapanyag mellett már az üveggyapot is jelen van!

A  Supafil termékcsalád a hagyományos üveggyapot fajtától már színében is különbözik (fehér). A gyapotdarabok hidrofóbizáltak és néhány cm hosszú szálai kis vattapamacsként egymáshoz tapadnak. A hópihére emlékeztető anyagot a csomagoláskor összepréselik, bálázzák. Így a felhasználási területtől függően  akár 1–1,4 m3 is lehet egy 16,6 kg-os bála tartalma.

kb_03

 

kb_04

A Supafil fújása gépesített technológiával történik. Szállítócsövön keresztül zajlik a szigetelési területre való anyagszállítás, amely elsősorban tetőtereket érint. A tetőtér esetében a vízszintes felületet, valamint az üreges szarufa közök alsó részeit érthetjük. A terméket javasolt alkalmazási területeik szerint ajánljuk: a Supafil Cavityt üreges részek kitöltésére, a Supafil Loftot szabadon fújható épületrészekhez. E technológia is rendelkezik a résmentes „tömörített” kitöltéssel, és a fújható technológia által képviselt előnyökkel. A  Supafil termékcsalád alapanyagánál fogva nem veszi fel a levegő páratartalmát, így nem is romlik le a hőszigetelő teljesítménye. A párát átereszti, a nedvesség nem áll meg a szigetelésben, ezért nem is tud kialakulni semmilyen penészedés.

kb_01

A Supafil Cavity 0,034 W/mK, a Supafil Loft 0,045 W/mK deklarált λ-val (hővezetési tényezővel) rendelkezik. A termékek az MSZ EN 13501-1 szabvány szerint A1 nem éghető osztályba tartoznak. Ennek köszönhetően növelik az épületek passzív tűzállóságát. A hazai felhasználás főleg tetőterek, padlásterek szigetelésére korlátozódik, és elsősorban a felújítást és a szigetelőanyag „feljavítását” jelenti, beleértve a hozzáférhetetlen helyen lévő régi szigeteléseket, például a magastetők padlástereinek tetőmegbontás nélküli utólagos szigetelését. Ebben az esetben a befújás a tömlő átmérőjének megfelelő lyukon keresztül is elvégezhető. Európa többi részén a fújható szigetelést könnyűszerkezetes épületek üregeinek, falszerkezeteinek kitöltéséhez, és külső burkolat mögötti szigeteléshez is alkalmazzák. A termék önmagában tökéletes bizonyíték rá, hogy a már elterjedt üveggyapot kategóriában is megoldható a – zömében – üveggyapot szigetelés mellett is a felújítás és új építés szigetelése. A vegyszereket nem tartalmazó, nem éghető, káros anyagoktól mentes, hidrofóbizált és a hagyományos tekercses/táblás ásványgyapottól csupán bejuttatási technikájában különböző fújható üveggyapotot összehasonlítani is könnyebb a piacon lévő cellulóz alapú fújható szigeteléssel.

Felvágjuk

Felvágjuk

És jön ki...

És jön ki…

És kitömörödik...

És kitömörödik…

20121221_111004

 

 

 

Miért a fújható üveggyapot szigetelés? MERT….

  • gyors, akár 1 nap alatt is elkészülhet a szigetelés
  • hatékony – résmentes és hőhídmentes hőszigetelés
  • nem jár bontással, kosszal, felfordulással
  • nincs hulladék
  • nem szúr, természetes alapanyagokból készül
  • gombák, rovarok, rágcsálók nem támadják meg
  • könnyű anyag, kis terhelést jelent a szerkezetre
  • a párát átereszti, a nedvesség nem áll meg a szigetelésben, nem jöhet létre penészedés

Köszönjük érdeklődését! Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, kollégáink visszahívják.

Név (*)

Email cím (*)

Telefonszám (*)

Település (*)
(A szigetelendő épület helye)

Tárgy

Üzenet

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező