Könnyűszerkezetes ház szigetelése

Könnyűszerkezetes ház vagy más néven készház. Először is mitől készház a készház?

Ennél az építési technológiánál a falakat előre, méretpontosan legyártják. Az építési helyszínen már „csak” össze kell rakni, nincs kitéve az időjárás viszontagságainak addig sem, míg felkerül az épületre a fóliázott födémszerkezet.

Mennyi idő alatt készülnek el a könnyűszerkezetes házak?

Egy átlagos méretű könnyűszerkezetes ház falszerkezete az előregyártott panelekkel kb. fél nap alatt összeszerelhető, valamint a födémszerkezet és a tetőszerkezet elkészítése kb. egy napot igényel. A szerelés daruk segítségével történik, a technológia rendkívül gyors kivitelezést tesz lehetővé.

Mennyire stabil egy könnyűszerkezetes ház?

Bár sokan fordítva gondolják, de a valóságban egy könnyűszerkezetes készház a szerkezeti konstrukciójának köszönhetően sokkal földrengésállóbb, mint egy téglaház. Nem véletlen, hogy Amerikában a földrengéseknek gyakran kitett területeken szinte kizárólag ilyen típusú épületeket építenek. Mivel a nagypaneles gyártással méretpontosan elkészített falpaneleket csavarral rögzítjük egymáshoz és a fogadó szinthez, egy földrengés során sokkal rugalmasabban tud viselkedni az épület, mint egy hagyományos építésű ház. A könnyűszerkezetes készházak flexibilisebb kialakításuknak köszönhetően képesek elnyelni és csillapítani a rezgéseket, míg egy téglaház merev szerkezeténél fogva nem.

Nem tesznek kárt a rágcsálók a készház faszerkezetében?

A készházak falpaneljei szárított, hossztoldott, felületkezelt faanyagból készülnek. A speciális gomba- és rovar elleni anyagokkal, állagerősítő anyagokkal kezelt fa a rágcsálók számára sem vonzó.

Könnyűszerkezetes házak szigetelése

Sokan fordulnak hozzánk könnyűszerkezetes ház utólagos szigetelésével kapcsolatban, mert sokszor nem megfelelőnek érzik a hőszigetelést vagy szerkezetkészen vásárolták meg a könnyűszerkezetes házat és szeretnék szigetelni. Általános probléma, hogy a falban illetve a ferde síkokban meglévő hőszigetelő anyag lecsúszik és így nem tudja ellátni a funkcióját.

Ezen a problémán a fújható üveggyapot szigeteléssel gyorsan és könnyen segíthetünk, úgy hogy a meglévő lecsúszott szigetelést összetömörítjük és a szigetelés nélküli üreget feltöltjük fújható üveggyapottal. Mindezt bontás nélkül, gyorsan, tisztán, akár 1 nap alatt.

Felkeltettük érdeklődését? 

Kérje helyszíni felmérésünket a 06 30/55-24-300-as vagy 06 20/330-85 00-ás telefonszámon vagy írjon nekünk, örömmel segítünk!

Név (*)

Email cím (*)

Telefonszám (*)

Település (*)
(A szigetelendő épület helye)

Tárgy

Üzenet

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező