A tetőtér beépítése gazdaságos megoldás.

Two children lying on a carpet in front of house illustration and energy efficiency lines in the living room

Régebben teljesen átlagosnak számítottak a generációs otthonok. Ma már sokan nagyon gyorsan függetlenné szeretnének válni, és ebbe nem kevesen néhány évtized alatt teljesen belefáradnak.
Magyarországon a családi házak átlagos hasznos területe nem éri el a 100 négyzetmétert. Könnyű belátni, hogy az ideális otthon az, ahol mindenkinek jut elegendő élettér. Lépten-nyomon azt halljuk, hogy az emberek fizetésének a nagy részét a lakáshitel viszi el. Pedig sok esetben létezik olyan megoldás, amely olcsóbb, gyorsabb és könnyebben kivitelezhető. És közelebb van, mint gondolnánk. Ez pedig a tetőtér beépítés.

A tetőtér beépítés

Magyarországon rengeteg tetőtér van kihasználatlanul. Maximum a 20-30 éves kacatoknak adnak otthont, pedig néhány millió forintból (mondjuk egy 40 nm-es lakás árának negyedéből), királyi lakhelyt lehetne belőlük varázsolni. A legfrissebb számítások szerint egy átlagos állapotú tetőtér beépítése 2, maximum 3 millió forintba kerül.
Ezzel a befektetéssel kényelmesen otthont lehet teremteni 2-3 érkező gyermeknedepositphotos_30224793_lowk, vagy a már felnőtt, kapcsolatban élő gyermekeinknek. És még egymás szájában sem kell lennünk. Számtalan mód van arra, hogy a generációk ne keresztezzék mindennap egymás útját. Azt pedig csak halkan jegyezzük meg, hogy néha nem is olyan rossz, amikor az idősebb és sokszor bölcsebb generáció nem 200 kilométerre van tőlünk.
És még egy dologról nem szóltunk. Amennyiben mindenre odafigyelünk a tetőtér kialakításánál, akkor a lent lakók is meg fogják érezni ennek a pozitív hatásait. Kevésbé hűl, illetve melegszik majd fel az otthonuk, amely mindenképpen meglátszik majd a közüzemi számláikon (a miénk mellett) is.

A tetőtér könnyen pénznyelővé válhat

Persze a tetőtér is lehet rossz befektetés, ha nem figyelünk oda. Az első és legfontosabb pont ahol elcsúszhatunk, a szigetelés. A tetőtér szigetelése az említett maximum 3 millió forintnak a töredékét viszi el, mégis hatással van az összes többire.

Helytelen tetőtér beépítéssel, szigeteléssel:

 • magas lesz télen/nyáron a számla,
 • a sok pénzért felépített szerkezet a rosszul vagy egyáltalán nem elvezetett pára miatt a vártnál sokkal hamarabb meggyengül,
 • nedvesedés,penészedés léphet fel,
 • télen tapintásra hideg belső falfelületeket érezhetünk,
 • nyáron elviselhetetlenül meleg van”, télen pedig „hiába fűtünk, hideg van”.

Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy a néhány 100 ezer forintos szigetelés minősége és a helyes tetőszerkezeti 14800329_1385790034766030_153282623_orétegrend meghatározza azt, hogy a többi sok 100 ezer forintot okosan költjük e el. Nap mint nap találkozunk olyan tetőkkel, tulajdonosokkal, akiknél kispórolták akár az átszellőztetést, akár a fóliákat és az utólagos javítása ezeknek nagyon nehézkes és költséges, míg építéskor csak egy kis odafigyeléssel rengeteg bosszúságot és pénzt spórolhatunk meg magunknak.

Építtesd be velünk a tetőteret és szigetelj fújható üveggyapottal

Az elmúlt években több hatástanulmány is készült, és az eredmények szinte sokkolóak. Egyértelműen látszik az adatokból, hogy önmagában a homlokzati szigetelés nem hozta meg a várt hatást. Csökkentek a számlák végösszegei, de nagyon sokan nem azt a hatásfokot érték el, mint amivel esetleg lelkesítették őket. Az ok nagyon egyszerű. A falak leszigetelése nem sokat ér, ha a tetőtérnél hagyjuk, hogy télen például beáramoljon a hideg levegő, a drága pénzért és sok energiával kitermelt meleg meg távozzon.
Viszont ha lakni is szeretnénk benne, akkor meg egyenesen pénznyelővé változik a nem megfelelően leszigetelt lakótér. A tetőtér leszigeteléséhez speciális technikával érdemes hozzáfogni. Ez pedig a fújható üveggyapot szigetelés.

Miért jó a fújható üveggyapot szigetelés?

 • nem igényel komoly előkészületet
 • legfeljebb lyukakat kell vágni például a gipszkartonba, amelyet a végén pillanatok alatt vissza lehet javítani
 • néhány nap alatt kész a teljes tetőtér szigetelése
 • nem jár felfordulással
 • pont annyi szigetelőanyag fogy, amennyi kell

Az üveggyapot pedig a szigetelőanyagok királynője, hiszen többek között…

 • nem éghető
 • természetes anyagokat tartalmaz
 • rendkívül jól szigetel
 • résmentes, hőhídmentes szigetelést tesz lehetővé
 • páraáteresztő képessége kimagasló
 • rendkívül könnyű, nem terheli meg a szerkezetet

Szeretnéd beépíteni a tetőteredet a közeljövőben? Akkor kérd ajánlatunkat akár most!

Név (*)

Email cím (*)

Telefonszám (*)

Település (*)
(A szigetelendő épület helye)

Tárgy

Üzenet

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező