Borított fafödém szigetelése fújható üveggyapot szigeteléssel

 

Magyarország régebbi épületei közül az egyik legelterjedtebb födém fajta a borított födém. A fafödém anyaga szálas fa, amelynek  a fő tartószerkezetét a kb. 0,8-1,1 méterenként elhelyezett fagerendák alkotják. A gerendázat alsó és felső részéhez rögzítve merőlegesen elhelyezett deszkázatot találunk. Az alsó és a felső réteg között többnyire üreg található.  Az alsó részét nád-stukatúr vakolattal eltakarhatják, a felső részét sárral, agyaggal, olykor könnyűbetonnal is pluszban erősíthetik. Ennek a hőszigetelő képessége azonban a legtöbb esetben gyenge.

Ha tetőtér beépítésben gondolkodunk borított fafödém felett, akkor mindenképpen számolnunk kell a megerősítés szükségességével, valamint faanyagvédelmi szakvélemény kikérésével és elkészíttetésével.

A borított fafödém szerkezettípus utólagos hőszigetelése az alsó és felső deszkaborítás és a födémgerendák közötti tér kitöltésével oldható meg. Fontos, hogy a szigetelést valamilyen jó hőszigetelő képességű, szárazon és hézagmentesen beépíthető, könnyű anyaggal oldjuk meg, amely nem akadályozza a födémszerkezet lélegzését, és nem növeli számottevő mértékben a fafödém önsúlyát.

Borított fafödém szigetelésére ezért javasoljuk a Supafil fújható üveggyapotot, mely könnyű, nem rak terhet a fafödémre, 20 cm vastagságban is csak 2,45 kg/m2!Supafil

Amennyiben a felső kéregre, azaz járófelületre helyezzük el szigetelőanyagunkat, akkor a közbenső szigeteletlen üreg télen könnyen visszahűl, nyáron pedig visszaforrósodó részként funkcionál, ezért is javasoljuk a szigetelőanyag fújását a szerkezetbe, nem pedig a járófelületre!

A technológiánk segítségével a 10-25 cm vastagsággal rendelkező üreget kitöltve jelentős komfortérzetbeli és gazdaságossági javulást érünk el. A szigetelőanyag (Supafil) páraáteresztő képessége és a szerkezettel való káros hatás nélküli együttélése révén lényeges és azonnal érzékelhető eredményt érhetünk el.

A padlás látványában és funkciójában nem változik, ugyanakkor a hőszigetelés megoldott.

A termék A1 tűzállóságú, ezért javítja a szerkezet éghetetlenségét, akusztikájában az üreg esetlegesen kongó hatását megváltoztatja.

Miért a fújható üveggyapot szigetelés? MERT….

  • gyors, akár 1 nap alatt is elkészülhet a szigetelés
  • hatékony – résmentes és hőhídmentes hőszigetelés
  • nem jár bontással, kosszal, felfordulással
  • nincs hulladék
  • nem szúr, természetes alapanyagokból készül
  • gombák, rovarok, rágcsálók nem támadják meg
  • könnyű anyag, kis terhelést jelent a szerkezetre
  • a párát átereszti, a nedvesség nem áll meg a szigetelésben, nem jöhet létre penészedés
  • kiemelkedő tűzállóságú (A1 osztály), azaz nem éghető

 

Köszönjük érdeklődését! Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, kollégáink visszahívják.

Név (*)

Email cím (*)

Telefonszám (*)

Település (*)
(A szigetelendő épület helye)

Tárgy

Üzenet

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező