Az épület teszt kalkulátor azoknak készült, akik csökkenteni szeretnék energiaszámlájukat, javítani kívánják lakókomfortjukat, miközben növelik ingatlanjaik értékét. A kalkulátor a statisztikai matematikát felhasználva, közelítőleg modellezi a hatályos épületenergetikai rendeletet, hogy az Ön számára is könnyen elérhetővé váljanak olyan műszaki jellegű információk, mellyel megbecsülhetőek egy esetleges energia-korszerűsítéssel elért energiamegtakarítás és a kapcsolódó beruházás összege.

Egy egyszerű kérdőívre válaszolva, a kalkulátor megbecsüli épülete energetikai besorolását A-tól I-ig. Így láthatja épülete energetikai minőségét. Az eredmény egy százalékos érték, mely azt mutatja, hogy az épület számított fogyasztása hány százaléka egy azonos geometriájú, az előírásoknak megfelelő épületnek.

Amennyiben ki szeretné számolni, mennyit takaríthat meg egy építészeti vagy épületgépészeti korszerűsítéssel, a program felajánl Önnek 3 korszerűsítési szintet és kiszámolja a lehetséges energiafogyasztás-megtakarítást.
A használattól függően a számított megtakarítási értékek eltérhetnek (pl. a számításhoz képest magasabbra állított helyiség hőmérséklet, háztartási gépek átlagnál nagyobb fogyasztása, medence fűtés stb.)

A program, felajánl 3 korszerűsítési szintet, amelyből egyet kiválasztva, a program automatikusan megjeleníti a megtakarítás összegét.

ÉPÜLETTESZT KALKULÁTOR ITT