Polisztirol hőszigetelő rendszer

Az expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagok az épületek minden szerkezetén hatékony hőszigetelést tesznek lehetővé. A hőszigeteléssel tartós épületszerkezeteket, komfortos, gazdaságosabb működtethető épületeket kapunk.

Az expandált polisztirolhab lépéshang-szigetelő anyagok az épületek födémszerkezeteinek hatékony lépéshang-gátlás javulását teszik lehetővé.

A homlokzat javasolt rétegrendje:

  • Vakolat vagy tervezett falburkolat
  • Falazat
  • EPS hab hőszigetelés (5-10 cm)
  • Homlokzati bevonatrendszer

 

Lábazati hőszigetelő rendszer

Lábazatok hőszigetelésénél két dolgot kell figyelembe venni. Az egyik a víz, a másik hogy a homlokzat ezen része fokozottabban van kitéve fizikai hatásoknak.

A lábazati hőszigetelő rendszer megoldást nyújt mindkét problémára. A hőszigetelést extrudált polisztirol biztosítja, mely az expandált polisztirollal szemben zártcellás, tehát csekély vízfelvételű, így nem szívja magába a nedvességet, ezzel megóvja a rendszert az erodálódástól illetve a hőszigetelő tulajdonság romlásától. A lábazati hőszigetelő rendszer fizikai hatásokkal szembeni ellenállását az extrudált polisztirol, és a fedőréteget képező lábazati vakolat egymással együttműködve biztosítja.

A lábazat javasolt rétegrendje

  • Vakolat vagy tervezett burkolat
  • Falazat
  • Talajnedvesség elleni szigetelés (30 cm-re a járdasík fölé felvezetve)
  • Hőszigetelés (4-8 cm)
  • Erősített homlokzati bevonatrendszer

 

Grafitos hőszigetelő rendszer

A grafit hőszigetelő rendszer összetevői megegyeznek a normál hőszigetelő rendszer összetevőivel, azzal a fontos kivétellel, hogy a hőszigetelés lényegét képező polisztirol lapok a gyártás során speciális grafit bevonatot kapnak.

A grafit bevonatnak köszönhetően a hőszigetelő rendszer hőszigetelő képessége 21%-al javul. Ez a számok tükrében azt jelenti, hogy míg  a normál hőszigetelő lapok hővezetési tényezője (lambda) 0,039 W/mK, addig a grafit bevonatot kapott lapok ezen értéke 0,032 W/mK.

 

Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer

A kőzetgyapot hőszigetelő rendszert ajánljuk azoknak a vevőinknek, akik szeretik a természetes anyagokat környezetükben.

A kőzetgyapot hőszigetelő rendszer jelentős tulajdonsága a természetesség mellett, a páraáteresztő képesség. Ezért vályog, illetve gáz-szilikát falakra kizárólag ezt javasoljuk. A polisztirol homlokzati hőszigetelés használata ezeken a falakon penészesedést okozhat.

A kiváló páraáteresztéssel rendelkező kőzetgyapot, hasonló tulajdonsággal rendelkező ragasztót, és vakolatot is kíván. Ezért ebben a rendszerben kifejezetten kőzetgyapot táblák ragasztására alkalmas ragasztót használunk, a szilikon vakolat pedig a páraáteresztés mellett még öntisztuló is.

Fontos tulajdonság még a tűzállóság, mely szintén nem  lehet utolsó szempont, ha családi házunkat szigeteljük.  A kőzetgyapot 1000 °C-os tűzállóságával az ismert homlokzati hőszigetelő anyagok közül a legbiztosabb védelmet nyújtja.

A kőzetgyapot a köznapi elnevezésben ismert még ásványgyapot, vagy bazaltgyapot néven is.

Termékpalettánkon egyaránt megtalálhatók a kisebb testsűrűséggel rendelkező kőzetgyapot szigetelőanyagok és a nagy teherbírású, lépésálló, illetve a vakolható, homlokzati kőzetgyapot anyagok.

 

Üveggyapot hőszigetelő rendszer

A világon leggyakrabban alkalmazott szigetelés az üveggyapot.

Ezen belül kétféle termék csoportot különböztetünk meg, az egyik a kisebb testsűrűségű tekercses üveggyapot szigetelés, a másik pedig a nagyobb testsűrűségű táblás üveggyapot szigetelés. Az üveggyapot szigetelés üvegből készített, hosszú, rugalmas, és vékony szálakból álló szigetelőanyag, melyeket kötőanyaggal vonnak be, az üveggyapot nagy százalékban újrahasznosított üvegből készül.

Az üveggyapot kiváló hő- és hangszigetelő anyag, tűzvédelmi besorolása A1-es (nem éghető). Rendkívül sokoldalú tulajdonságú anyag: véd a hidegtől, a melegtől, kiváló hangszigetelő, egyszerűen szállítható, nem vagy alig öregszik, sok évtizeden keresztül megtartja remek fizikai paramétereiket, könnyen kezelhető, beépítése nem jelent problémát, környezetünket is védjük az alkalmazásával, mivel nem bocsát ki toxikus égési termékeket, illetve gázokat, és nem csepeg, az egészségre ártalmatlan, nem vesz fel vizet.

Jól alkalmazható az épület különbféle szigetelésére: pl. a kisebb testsűrűségű anyagokat magastetők szarufák közé (dróttal hálózva), födémek, álmennyezetek, a nagyobb testsűrűségű anyagokat falak, belső elválasztók, fa- és fémszerkezetű vázas épületek, pincék. Mivel az üveggyapot szigetelés nem veszi fel a vizet és kiemelten tűzgátló, így a könnyűszerkezetes házak szigetelésének a legjobb választása.

Az üveggyapot szigetelést a tetőtér beépítésnél is lehet alkalmazni, ha a tetőtér nem kerül beépítésre, akkor célszerű a padlásfödémet szigetelni. Szigetelés előtt érdemes eldönteni, hogy járható, vagy nem járható padlásteret szeretnének- e kialakítani.

Az üveggyapot egy új generációja az ECOSE Technology- val készített ásványgyapotok. 5 évig tartó kutatási munkák eredményeként született meg a forradalmian új, formaldehid-mentes, bio-alapú kötőanyag technológia. A kőolaj alapanyagú vegyipari anyagok helyett az új kötőanyag és a természetesen előforduló és / vagy újrahasznosított nyersanyagok felhasználásával gyártják az ECOSE szigetelőanyagokat.

Az új kötőanyagnak köszönhetően az üveggyapot puhább tapíntású, barna színű, könnyebben vágható, és szagtalan lett, illetve kisebb a porképződése is. Ez a kötőanyag formaldehid-mentes, nem tartalmaz fenolt, akilt, mesterséges színezőanyagokat, festékanyagot és fehérítőt sem.

Rendkívül sokoldalú tulajdonságú anyag: véd a hidegtől, a melegtől, kiváló hangszigetelő, egyszerűen szállítható, nem vagy alig öregszik, sok évtizeden keresztül megtartja remek fizikai paramétereiket, könnyen kezelhető, beépítése nem jelent problémát, környezetünket is védjük az alkalmazásával, mivel nem bocsát ki toxikus égési termékeket, illetve gázokat, és nem csepeg, az egészségre ártalmatlan, nem vesz fel vizet.

Akár csupasz kézzel is megfogható az ásványgyapot. A felhasználónak a lemezek darabolásához csak egy késre van szüksége, egyszerűen alakítható, könnyű vele dolgozni.