Padlásfödém szigetelés okosan

Ne a radiátort tekerjük maximumra, hanem szigeteljünk okosan

Télen a hideg ellen sokféleképpen védekezhetünk. A legrosszabb módszer talán az, amikor a hőmérséklet zuhanásával egyre nagyobb teljesítményre sarkalljuk fűtési rendszerünket. Ez se nekünk, se a rendszernek, se a környezetnek nem tesz jót.

Sokan követik el azt a hibát, ami egyszerre terheli a környezet, rövidíti meg a gázkazán, a gázkonvektor, vagy bármilyen fűtésre alkalmas szerkezet életét, és növeli meg az áram, illetve gázszámlát. Ez a hiba pedig az energia felesleges habzsolása. termosztat

Az autónkat se járatjuk mindig a maximumon, a fűtésünkkel se tegyük ezt

Miután a szakemberek beszerelték nálunk a cirkót, vagy a konvektort, mindig felhívják a figyelmünket (legalábbis a jobbak biztosan) arra, hogy azt miként használjuk. Magyarországon ma normális körülmények között nincsen szükség arra, hogy a fűtési rendszerünk a legnagyobb teljesítményt leadva üzemeljen. Ezért, ha Önnek úgy rémlik, hogy készüléke a maximális teljesítményre van beállítva, akkor egy pillanatig hagyja abba a cikk olvasását, és állítsa vissza.

Nem szabad maximális teljesítményre kényszeríteni a rendszert, mert:

Az összes készüléket úgy tervezik meg a gyárban, hogy az valóban kibírja, ha valamiért a legmagasabb hőfokon kell égnie. Viszont ha ez állandósul, azt egyik szerkezet sem ússza meg komolyabb károsodás nélkül. Pontosan erre hívják fel a szakemberek a figyelmet.

  1. Az állandó üzemeléssel rövidül az élettartam

Nem is lehet kérdés, hogy a maximális teljesítményhez a szerkezetnek folyamatosan működésben kell lennie. Márpedig ezeket a készülékeket nem erre tervezik,  így a gyártó által megadott élettartam akár a felére is visszazuhanhat. Az állandó igénybevétel révén sokkal hamarabb használódnak el, és végül mennek tönkre az alkatrészek. Ez pedig nem csak felesleges vesződséggel, hanem komoly költségekkel is jár. Mert sokkal gyakrabban kell szerelőt hívnunk, alkatrészt cserélnünk.

  1. Elképesztő áram és gázszámlára készülhetünk

A folyamatos üzemelésnek megvan a maga ára, hiszen az falja az energiát. Ezt pedig számok nyelvére a szolgáltatótól kapott csekk fordítja le nekünk. Higgyen nekünk, nem fog tetszeni Önnek, amit látni fog.

  1. Pazaroljuk az energiát

Már most tudni lehet, hogy 50-100 év múlva kifogyhatunk a földgázból, de akár az áramból is, ha nem találunk nagyon gyorsan olyan technológiát, amellyel a növekvő emberi energiafogyasztás tartósan fenntartható. Viszont pont ezért nagyon nem mindegy, hogy egy ingatlan energiafelhasználása maximális, vagy mondjuk annak csak a fele. Sőt, amikor ezt egy ország összes épületére vetítjük ki, akkor meg egyenesen életbevágó, gazdasági szempontból is kritikus kérdés. Globális szinten pedig…

Ha maximumon kell járatni a fűtési rendszert, akkor ott más baj van

Persze lehet olyan, hogy csak úgy érünk el megfelelő hőmérsékletet az otthonunkban, hogy folyamatosan a legtöbbet követeljük meg a fűtési rendszerünktől. Ilyenkor viszont szinte biztos, hogy nem a készülékben van a hiba. Az energia nagy része egyszerűen elszökik valamerre.

A külső szigetelésre általában mindenki odafigyel, de a gond az, hogy az energia, jelentős része egy olyan területen keresztül távozik a szabadba, amelyre sokan nagyon kevés figyelmet szentelnek. Ez pedig a padlásfödém, a padlástér. Megfelelő padlásfödém szigetelés révén a most felhasznált energia 50-80%-át a falakon belül tudjuk tartani. Egy igen speciális, és rendkívül hatékony módszer ebben segít nekünk.

Fújható padlásfödém szigetelés a környezetbarát és gazdaságos üveggyapottal

A padlástér sokszor nehezen megközelíthető, és szigetelhető területnek számít. De nem a fújható szigeteléssel! Amely nem csak nagyon gyors (akár pár napos) munkavégzést tesz lehetővé, de semmilyen felesleges kosszal sem jár. Emellett rendkívül hatékony, amely a munkadíj összege miatt egyáltalán nem utolsó szempont. Mindössze egy előzetes helyszíni felmérésre van szükség, hogy a régi szigetelés állapot feltárhassuk, majd a befújógép segítségével résmentesen szigeteljük a padlásteret.CAM00171_rsz

Érdemes magáról az üveggyapotról is néhány szót ejteni, mert nem csak, hogy természetes anyagból készül, hanem mellette még számos pozitív tulajdonsággal bír:

  • tűzálló (A1 osztály)
  • szagtalan
  • tiszta ásványgyapot
  • nem tartalmaz formaldehidet, égéskésleltetőt, rágcsáló, rovarirtó szereket, és semmilyen egyéb káros anyagot
  • kemikáliáktól (színezék, festék) mentes
  • rendkívül könnyű anyag, nem terheli a födém szerkezetétCAM00181_rsz
  • a párát átereszti, a nedvesség így nem áll meg a tetőtér szigetelésében, azaz nem alakul ki penész

Amennyiben Ön is szeretné, hogy otthona akár 50-80%-kal kevesebb energiát emésszen fel, és az ott megtakarított pénzt tudná hasznosabb dolgokra (például magára, szeretteire) költeni, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot. Pár nap alatt mindenféle felfordulás, és kosz nélkül áthatolhatatlan védőburkot képzünk tetőtere, padlása és az „utca” között. Keressen minket bizalommal.

Ha felkeltettük érdeklődését, akkor kérjük adja meg adatait, kollégánk visszahívja Önt! 

Név (*)

Email cím (*)

Telefonszám (*)

Település (*)
(A szigetelendő épület helye)

Tárgy

Üzenet

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező