Fújható szigetelés a tetőtérben avagy tetőtér szigetelés gyorsan, tisztán

A meglévő épületállomány jócskán elmarad a magyarországi szabványtól, amely az energetikai oldalról a minimum szintet szabályozza. A meglévő épületek statisztikailag 50-60%-os elmaradásban vannak az elvárt adatoktól. 884487_63409972

Az „U”-érték az az adat, amely képes rávilágítani az épület szerkezetének hő átbocsátási tulajdonságára.

2012. január 1-től új követelmény értékek léptek életbe. Nézzük meg pár épületszerkezet esetében milyen hőátbocsátási tényező (U) követelmények lettek meghatározva W/m2K-ben:

·  Külső fal: 0,30

·  Lapos tető: 0,20

·  Padlásfödém: 0,20

·  Fűtött tetőterek határoló szerkezetei: 0,20

·  Lábazati fal ( talajjal érintkező fal, 0 és -1 m között): 0,40

·  Talajon fekvő padló (új épületeknél): 0,40

Mit is jelent mindez, azaz milyen vastag szigetelés szükséges (cm-ben) ez alapján a különféle épületrészekhez:

·  Külső fal: 0- 15 cm                Lapos tető: 20 – 22 cm       Padlásfödém: 25 – 28 cm

·  Fűtött tetőtér: 16 – 25 cm      Lábazati fal: 10 cm            Talajon fekvő padló: 8 cm

A fújható szigetelés

A falak, homlokzatok, és a tetőterek szigetelése az, amit átnézve orvosolhatunk a fújható üveggyapottal és a KontaktBau rendelkezésére álló technológiájával.

A homlokzatok esetén a kőzetgyapot (vakolható) az, amelyet ajánlunk, mivel páraáteresztő és termodinamikailag előnyösebb szigetelőanyag, mint az elterjedt EPS, azaz polisztirol. A homlokzatok esetében az ismert megoldások közül tudunk mi is választani. Viszont, a számítások alapján kikalkulált vastagság alapján kínáljuk a megrendelőnek. Az „U”-érték számítása alapján!

A tetőtér

A tetőtér beépítések kezdetén nem nagyon foglalkoztak a hőszigeteléssel, csak a lakható tér növelését tartották fontosnak. Igazából még építési szabványok sem vonatkoztak a tetőtér beépítésre. Ebben az időszakban minden lehetséges hibát elkövettek. Ezeket a hibákat azonban könnyen és gyorsan lehet orvosolni a fújható szigeteléssel. Amennyiben a tetőszerkezet a hibás kivitelezés következtében nem károsodott, úgy a hőszigetelés feljavítására a pontos megoldást, csak helyszíni diagnosztika elvégzése után lehet kidolgozni.

20130515_120313

A tetőterek szarufák közötti szigetelése már bizonyos fokig kész helyzet elé állít minket, hiszen a vastagság már adott, de ennek ellenére a helyes anyag választással minimális bontási eljárással résmentes és szakszerű szigetelés hatékonyság javulást tudunk elérni.

Gyors –hatékony-szakszerű, mivel a gép tömöríti és kitölti akaratlanul is az üregeket. Minimális felfordulással és bontással jár a folyamat, amely azonnal (aznap) már funkcionál.

A meglévő szigetelés kiszedése erősen ajánlott, a szakszerűség és a résmentes kitöltés miatt is. Ugyanis, csak ekkor látható az üreg milyensége és esetleges további lyukak (szarufa toldása, rossz illesztése 3-5 cm). Ezért szinte minden esetben ahol van beépítve már szigetelés ki kell szedni amit csak tudunk és amit pénztárcánk enged. Nem kell lemondanunk a kiszedett régi szigetelő anyagról sem, hiszen a még megfelelő minőségű anyagot, vízszintesen elterítve fel tudjuk használni és így tovább erősítjük szigetelésünk hatékonyságát.

 

Miért a fújható üveggyapot szigetelés? MERT….

  • gyors, akár 1 nap alatt is elkészülhet a szigetelés
  • hatékony – résmentes és hőhídmentes hőszigetelés
  • nem jár bontással, kosszal, felfordulással
  • nincs hulladék
  • nem szúr, természetes alapanyagokból készül
  • gombák, rovarok, rágcsálók nem támadják meg
  • könnyű anyag, kis terhelést jelent a szerkezetre
  • a párát átereszti, a nedvesség nem áll meg a szigetelésben, nem jöhet létre penészedés
  • kiemelkedő tűzállóságú (A1 osztály), azaz nem éghető

 

Köszönjük érdeklődését! Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, kollégáink visszahívják.

Név (*)

Email cím (*)

Telefonszám (*)

Település (*)
(A szigetelendő épület helye)

Tárgy

Üzenet

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező