A környezetbarát üveggyapot szigetelés nem szúr?

 • A környezetbarát üveggyapot szigetelés nem szúr, selymes tapintású
 • Nem tartalmaz kötőanyagot

 

A szigetelőanyagnak ez a típusa nem tartalmaz kötőanyagot, csupán a természetes alapanyagot dolgozzák fel fehér, hópihehatású szigeteléssé. A nem szúrós, nem porzó, puha üveggyapot szigetelés szálainak összekötésére növényi alapú terméket használnak kötőanyagként.

20140407_133944low

 • Szagtalan
 • Egyedülállóan tiszta ásványgyapot
 • Nem tartalmaz formaldehidet, sem más káros anyagot.
 • Nem tartalmaz rágcsáló irtó vegyszereket, sem gombamentesítőt, sem égéskésleltetőt.
 • Mentes minden kemikáliától nem tartalmaz hozzáadott szintetikus színezőanyagot vagy festéket, ezáltal javítja az ezzel az anyaggal szigetelt ingatlanok belső levegőjének minőségét.

 

 • Az összepréselt csomagolásnak köszönhetően optimális a tárolása és a szállíthatósága
 • Gyártása során legalább 60%-ban újrahasznosított üvegből készül

Knauf_Supafil_1

Az újrafelhasznált üveget a valamennyiünk által összegyűjtött üvegpalackokból, valamint üveghulladékokból (pl: ablaküveg, monitorüveg) nyerik.

Az újrafelhasznált üvegnek alacsonyabb az olvadáspontja, ezáltal is alacsonyabb az olvasztókemence energiafelhasználása és megnövekszik a kemence élettartama. Ez a két előny is jótékony hatással van a környezetre.

 

 • Beépítésével energiát takaríthatunk meg

 

A környezetbarát üveggyapot szigeteléssel csökkenthetjük az energiafelhasználást, ezáltal a CO2 kibocsátást.

 

 • Eurofins Gold Standard Beltéri Levegőminősítési és a ‘Der Blaue Engel’ tanúsítvánnyal rendelkezik.Indoor Air Comfort_Gold_Blue_web_0_0

 

Az Eurofins Beltéri Levegőminőség GOLD tanúsítvány megegyezik például a finn M1 tanúsítvány, a német Blaue Engel “Low-Emission Thermal Insulation Material and Suspended Ceilings for Use in Buildings” tanúsítvány (Építményekben használt Alacsony Kibocsátású Hőszigetelő Anyagok és Álmennyezetek), továbbá a francia AFSSET szabványok által támasztott követelményekkel is. Tekintettel arra, hogy a tanúsítványkiadás folyamata folyamatos vizsgálatokra és auditokra épül, nem csak az aktuális állapotot mutatja, hanem a jövőbeli egyezést is biztosítja, mert a minősített vállalat folyamatos vizsgálatok és audit programok tárgyát képezi.

A környezet iránti elkötelezettségének köszönhetően a fújható üveggyapot szigetelés kiérdemelte a “Blauer Engel”(“Blaue Engel” – “Kék Angyal”) minősítést, mivel a termék jelentősen hozzájárul a beltéri légminőség javításához nagyon alacsony károsanyag-kibocsátásukkal.

Az Eurofins “Beltéri levegő komfort” terméktanúsítvány egy innovatív eszköz, amely megmutatja a legszigorúbb károsanyag-kibocsátásra vonatkozó követelményeknek való megfelelést, minden idevonatkozó európai specifikáció alapján, két szinten is:

A standard szint: “Beltéri levegő komfort – tanúsított termék” mutatja a termék kibocsátásának megfelelését minden, az Európai Unió által kiadott szabályozással kapcsolatosan.Supafil_Zertifikatlow

A magasabb szint: “Beltéri levegő komfort GOLD (arany fokozat) – tanúsított termék” mutatja a termék kibocsátásának megfelelését minden további, termékkörre szabott, gyakorlatilag a vállalat által önkéntesen pluszban vállalt tesztnek is (öko-cimkék és egyéb EU specifikációk). A Supafil fújható üveggyapot a “GOLD”, azaz a magasabb szintű tanúsítvánnyal rendelkezik.

 

 • A fújható környezetbarát üveggyapot szigetelés egyenletesen eloszlatható, résmentes, hőhídmentes szigetelés érhető el vele, nincs vágási hulladék, nem terheljük a környezetet.

Ha felkeltettük érdeklődését, akkor kérjük adja meg adatait, kollégánk visszahívja Önt!

Név (*)

Email cím (*)

Telefonszám (*)

Település (*)
(A szigetelendő épület helye)

Tárgy

Üzenet

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező