Szolgáltatásuk elérhető az országban mindenhol?

Igen, szolgáltatásunk az ország egész területén elérhető.

Ingatlan vásárlása esetén érdemes-e hőkamerával megvizsgálni az épületet?

Igen, érdemes, mert a hőszigetelési hiányosságok azonnal kiderülnek és akár lokális hőszigetelésre is van mód, nem szükséges a teljes épületet hőszigetelni. A hőkamera kimutatja az épület hőveszteségét, azaz télen hol szökik a meleg, nyáron hol forrósodik fel az épület.

Miért jó a befújásos üveggyapot szigetelés?

Mert résmentesen, biztonsággal kitölti a nehezen elérhető helyeket is.
Gyorsabb, tisztább, hulladék mentes, résmentesen szigetel és biztos megoldást nyújt a megrendelő számára.

Tudnak-e megfelelő műszaki tartalmú leírást adni a szigetelőanyag beépítéséhez, rendelkezik engedéllyel?

Igen, a honlapról letölthető a letöltések menüpont alatt mind a műszaki leírás mind az engedély.

Hogyan tudom kiválasztani a piacon létező sok típus közül, ami speciálisan ahhoz a szigetelés típushoz szükséges, amire én keresem a megoldást?

Ahány probléma annyi megoldás. Kérdezze szakértő munkatársainkat, a helyszíni felmérés és a szaktanácsadás során minden kérdésére választ adunk.

Szúr a fújható üveggyapot?

Nem, egyáltalán nem szúr, tapintásra olyan mint a vatta és szagtalan is mivel nem tartalmaz vegyszert.

Hogyan viselkedik tűz esetén a fújható üveggyapot?

A1-es tűzvédelmi osztály besorolással rendelkezik, nem éghető.

Járható felület elérhető a fújható üveggyapot hőszigeteléssel?

A szigetelés paplanszerű réteget alkot, sok levegőt tartalmaz, ezért jól szigetel, de nem járható. Ha járható felületet akarunk elérni, akkor tartószerkezetet kell építenünk a szigetelés fölé.

Belemegy az egér illetve egyéb rágcsáló a szigetelésbe?

Igazából az egér sem a hagyományos sem a befújt szigetelést nem szereti, hanem inkább a meleget. Nem fogja megenni, mert nem ízlik neki, maximum a fészkét meleg helyre tenné. Ez a probléma bármilyen anyagú hőszigetelésnél fennállhat akkor, ha nem takarjuk el megfelelően.

Mi az a λ érték (W/mK)?

Egy anyag hővezető képességére vonatkozó fizikai jellemző a lambda érték. A lambda értéket épület- és hőközlő szerkezetekkel kapcsolatos számításokhoz használják.

Minél alacsonyabb egy anyag lambda értéke, annál jobb a szigetelőképessége.

Mi a különbség az EPS és az XPS között?

XPS: ismertebb néven zártcellás polisztirol. Alapanyaga az expandált polisztirol (EPS) alapanyagával megegyezik, az expandált polisztirolra jellemző szemcsés szerkezet teljesen hiányzik, az extrudált polisztirol (XPS) közös falakkal rendelkező, zárt, nem szabályos cellákból áll. A zárt cellák miatt a vízfelvétele rendkívül alacsony.
Ez teszi alkalmassá nedves, vizes környezetben történő felhasználásra, azzal együtt, hogy előnyös hőszigetelő tulajdonságait megtartja. EPS: Polisztirol gyöngyökből gyártott, általában fehér színű táblákban kapható hőszigetelés. Az apró polisztirol gyöngyök a gyártás során nem tapadnak hézagmentesen össze, így az anyagba a víz bejuthat. Ez nem károsítja magát az anyagot, de hőszigetelő képességét jelentősen lerontja, ezért általában olyan helyen alkalmazzák, ahol a hőszigetelés nem kap vizet.